70 активістів проти патрульних на горезвісному переході, або Що за сутичка сталася біля Рівного (ВІДЕО)

Обидві сторони впевнені у своїй правоті

Поблизу горезвісного переходу на трасі Київ – Чоп напередодні о пів на шосту вечора сталася сутичка між патрульними поліцейськими та членами ГО «АвтоЄвроСила».

Біля села Біла Криниця на проїжджій частині стояв екіпаж патрульних без проблискових маячків, який привернув увагу власника автівки на єврономерах.

Чоловік заявив, що патрульні порушили таким чином ПДР. Повідомлення про інцидент активісти виклали у себе в однойменній спільноті на Facebook . Крім того, оприлюднили кілька відео.

 

Далі, зі слів активістів «АвтоЄвроСили», інспектори спробували втекти з місця події, коли туди прибули інші члени громадської організації. У ході діалогу на підвищених тонах патрульні навіть наїхали комусь на ногу та збили активіста, внаслідок чого той впав на капот, переконують водії "євроблях". 

 

Усе завершилося тим, що частина активістів поїхали разом з поліцейськими до відділку. Керівник Патрульної поліції Рівного Сергій Мерчук каже, що в них за заявами активістів службове розслідування таки проведуть, утім, дії так званих «євробляхерів» він засуджує:

Наших працівників притягнуть до відповідальності, якщо з'ясують, чи скоїли вони правопорушення, або що там принаймні у той час робили. Але можу сказати, що дії цих "активістів" були неправомірними - особи під'їхали та почали хамити патрульним. Вчиняти самосуд на місці у жодному разі не можна, тож якби я був на тому місці - чинив би набагато жорсткіше - затримав і відвіз у відділок. Мої хлопці у разі такого поводження з правоохоронцями надалі так і робитимуть.

Тривали розбірки між активістами та правохоронцями з 17-ї до 22-ї години, каже Сергій Мерчук. За цей час на місце прибули близько 70 членів "АвтоЄвроСили". Спробу патрульних нібито втекти їх керівник пояснює так:

У нас у той час було два виклики  - на Чорновола хтось чув стрілянину, а на вулиці Гагаріна сталася крадіжка. Командир роти викликав найближчий екіпаж, однак він не зміг прибути на місце та виконати роботу. Щодо того, чи збивав хточь когось - постраждалих з ушкодженнями будь-якого ступеня немає. На відео видно, що чоловік сам кинувся на капот і проїхався на ньому.

В словах п. Мерчука ви можете переконатись, переглянувши відео, оприлюднене поліцейськими:

 

Крім того, за словами керівника патрульних поліцейських, його підлеглі можуть за необхідності вимикати проблискові маячки під час роботи. Це дозволено законом. У той же час поведінка активістів у той вечір є у вигляді окремої статті в КУпАП.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень