Пакистанці вирвали 6000 саджанців, які мали стати лісом

Територіальні суперечки

У Пакистані в районі Манді Касс у Хайбері кілька днів тому висадили тисячі саджанців.

Пакистан країна пустельна, тож Уряд планує озеленити її. Програма має неймовірні масштаби – планують за 5 років насадити 10 мільярдів дерев.

Основна мета - боротьба зі змінами клімату та озеленення пустельного Пакистану.

Однак, у неділю місцеві мешканці зібрали власний флешмоб і вирвали усі насаджені у їхньому районі 6 тисяч дерев. Причина вражаюче меркантильна – одна частина громади дала дозвіл Уряду насадити дерев, інша – ні.

Тож останні, обороняючи свою землю від порятунку планети, зібралися кількома десятками людей та знищили майбутній ліс, пише Gismeteo.

Версій такої поведінки кілька: територіальні суперечки, політика та релігійні погляди. Основна  - це територіальні суперечки. Зокрема, ютуб-канал, який виклав відео цитує видання, яка й написало про інцидент:

Місцеві жителі району Манді Кас в неділю вирвали саджанці з плантаційної кампанії депутата «Хібер Пахтунхва», стверджуючи, що їх «насильно посадили на приватній землі».

«Місцеві жителі були розлючені через кампанію несанкціонованих насаджень дерев», - сказав законодавець по телефону. «Ми намагаємось домовитися з ними». Однак заступник комісара Хібер Махмуд Аслам заявив, що між двома групами виникли суперечки щодо земель, які належать племені сипах. «Одна з груп дала дозвіл на проїзд плантацій; інша викорінила їх», - сказав він.

Знову ж таки, лишається здогадуватися, чому група не дозволила садити дерева. Окрім захисту приватної власності коментатори з упевненістю називають релігійні погляди, або практичність. Мовляв, дерева можуть приховати ворожу атаку.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень