Пакунок малюка 2024: чи зміниться його вміст у новому році

Та які виплати отримають батьки при народженні дитини

Традиція вручати батькам новонароджених малюків набір товарів першої необхідності в Україні збережеться й у 2024 році. До пакунка малюка входить понад 90 товарів та засобів, необхідних для догляду за малям у перші місяці: підгузки, пелюшки, ковдри, матрац, рушники, засоби для гігієни, іграшки та багато іншого.

На сьогодні вартість закупівлі цього комплекту для держави становить 6778 гривень. Але батькам варто пам’ятати, що купівля всього набору окремо обійдеться набагато дорожче.

Отримати Пакунок малюка можуть не лише біологічні батьки новонародженої дитини, але і прийомні батьки, усиновлювачі, батьки-вихователі, опікуни та патронатні вихователі. Цю можливість можна використати безпосередньо в пологовому будинку після народження дитини.

У випадку, коли на момент народження дитини бебі-боксів немає в пологовому, можна подати заяву на його отримання до органів соціального захисту населення або Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем проживання протягом 30 календарних днів з дня народження малятка.

Заяву треба подавати й у випадку, якщо дитина народилася не в пологовому будинку. При цьому треба надавати свідоцтво про народження або документ, який підтверджує факт народження. Цей документ надається медичним закладом, що проводив огляд матері та дитини або медичною консультативною комісією у випадку, якщо огляд не здійснювався.

Виплати при народженні чи усиновленні дитини у 2023 році складають 41 280 грн. Батьки отримують перший транш у розмірі 10 320 грн, а решту суми виплачується рівними частинами (по 860 грн) впродовж наступних 36 місяців.

Збільшення цих виплат у 2024 році не передбачено, оскільки цей розмір встановлений законом і не залежить від прожиткового мінімуму.

А от замість пакунка малюка можна отримати грошову компенсацію його вартості. У 2023 році розмір грошової компенсації на одну дитину становив 6 816 грн, а з 1 січня 2024 року збільшиться до 7 689 грн.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень