Гроші за «пакунок малюка» можна витрачати на будь-які потреби. Умови змінили (ДЕТАЛІ)

Спеціальна картка для отримання «дитячих» грошей теж більше не потрібна

Зважаючи на те, що багато українців в умовах війни втратили стабільні доходи, уряд України дозволив вільно використовувати т.зв. «дитячі» гроші, отримані як компенсацію за «пакет малюка». Отож, нині виплату можна витратити не лише на дитячі, а й на будь-які інші необхідні товари та послуги.

Про це 6 березня повідомила очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Наразі сім'ям кошти можуть знадобитися на їжу, ліки, паливо для того, щоб переїхати у безпечне місце… Ми зняли обмеження на використання грошової компенсації на весь період воєнного стану плюс один місяць після його завершення, — розповіла пані міністр.

 

Що ще змінилося з «дитячими» грошима

Скасовано вимогу, що «дитячі» гроші треба обов'язково витратити протягом 12 місяців.

Також більше не діє норма щодо обов'язкового розміщення коштів на спецрахунку — гроші можна отримати на будь-який рахунок сім'ї у державному ПриватБанку.

Як отримати «дитячі» гроші?

Аби отримати грошову компенсацію за «пакет малюка», потрібно подати заявку до органів соцзахисту при районних адміністраціях або виконавчому органі міськради.

Перелік документів, які потрібно пред'явити:

копію свідоцтва про народження;

довідку з пологового будинку про неотримання «пакету малюка»;

для опікунів — копію рішення про встановлення опіки;

для патронатних вихователів, прийомних батьків, батьків-вихователів — копію рішення про влаштування дитини у сім'ю/дитячий будинок сімейного типу.

У Мінсоцполітики кажуть, що якщо свідоцтва про народження немає, то до заяви достатньо прикласти копію документа, який підтверджує факт народження дитини в закладі охорони здоров’я або поза ним.

Нагадаємо, що з грудня 2021 року розмір компенсації становить 6 300 грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень