П’ятниця 13: в які забобони вірять у різних країнах світу

Вважається, що дата приносить суцільні невдачі

Версій, чого саме люди остерігаються п'ятниці 13-го є безліч. Скандинавська розповідає про вечерю у раю вікінгів Валгаллі куди запросили 12 богів. Але запрошення не отримав бешкетник Локі. Він розгнівався і підговорив сліпого бога темряви, вбити бога щастя та радості. Коли той помер, вся  Земля втратила радість. 

У п'ятницю 13 жовтня 1307 року за наказом Пилипа IV Красивого були заарештовані всі французькі тамплієри. Їх звинуватили в єресі та катували, доки вони не «зізналися» у всіх гріхах, а орден реформували.  Через сім років після тієї п'ятниці 13-го три лідери тамплієрів, були спалені живцем французами після того, як вони публічно відмовилися визнавати за собою будь-яку провину.

Німеччина

Вірити у магію чисел і відстежувати унікальні дати – це про німців. П'ятниця, 13-те, вважається одним із найстрашніших днів для німців. Ще із Середньовіччя це число завжди приносило смерть і руйнації.

Німецькі історики стверджують, що число 13 почало приносити невдачу після 1307 року, коли в п'ятницю відбулася страта важливих представників Ордену тамплієрів. З того часу всі намагаються відкласти важливі справи на інший день, перенести зустрічі, а ще краще не виходити зовсім із дому.

Багато німців вважають за краще навіть переносити святкування днів народжень та інших пам'ятних дат на інші дні, якщо 13 число випадає на п'ятницю. Ще в Німеччині дуже вірять у прикмету про чорних кішок. Вважається, що якщо така тварина перебігла дорогу, то слід чекати лиха, а якщо це сталося ще й у п'ятницю, 13, то варто чекати поганих звісток подвійно.

США

В Америці теж вірять у прикмети. Деякі будівельні компанії навіть пропускають 13-й поверх у будинках, після 12-го відразу слідує 14-й. В аеропортах та готелях теж можна помітити дивину. Виходу на посадку під номером 13 немає, як і номера готелю з цим числом.

Англія

Містична цифра навіює страх на англійців. Місцеві хірурги спеціально скасовують усі операції, якщо є така можливість, у день, коли на п'ятницю випадає 13-те число. У деяких кінотеатрах часто немає сидінь поруч із цим номером.

Франція

У цій країні не такі забобонні люди, але теж вірять у прикмети. Тому коли за святковим столом збираються 13 людей, французи обов'язково приносять ще одне крісло, навіть якщо більше гостей не прийде.

В Україні п’ятниця 13-те нікого не лякає.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень