П'ять речей, які не можна робити на кухні, аби не накликати бідність: народні прикмети

Прикмети про кухню від наших предків

Що не можна робити на кухні?

 

Не можна сидіти на столі

За народними повір'ями суворо заборонено сидіти на столі, інакше грошей ніколи не буде. Пов'язано це з тим, що їжу на стіл посилає сам Бог, тому зневажливе ставлення до місця їжі може викликати його гнів. 

Не можна залишати порожній посуд

Пращури вірили, що не можна залишати на столі порожній посуд. Це може принести у сім'ю бідність. Пояснюється це тим, що порожній посуд має погану енергетику.

Як тільки будь-яка ємність з їжею або напоєм спустошувалась, її було прийнято відразу ж прибирати зі столу.


Не можна їсти без скатертини

Їсти зі стола без скатертини - до бідності, вірили наші предки. Також не можна саджати гостей за непокритий стіл. Він не повинен бути «голим» під час трапези, краще покрити його скатертиною, тоді у справах супроводжуватиме удача.

Народна мудрість рекомендує зберігати під скатертиною столу монетки - це притягне до будинку багатство.


Не можна їсти з чужого посуду

Посуд – окрема тема, з якою також пов'язано багато забобонів. Наприклад, не можна їсти або пити з чужого посуду, щоб не накликати на себе ті біди, які призначалися його власнику.

Чужий посуд у будинку завжди до неприємностей, вважали наші пращури. За народними віруваннями, він порушує захисну енергетику житла, може призвести до бідності та сварок.


Не можна позичати посуд

Не варто брати в будинок посуд від сторонніх. Якщо ви все ж таки порушили заборону, то віддавати тару потрібно обов'язково повною, тоді ви збережете благополуччя.

Якщо ж ви повернете власнику брудний і порожній посуд, то накличете на себе бідність та невдачі.

Щоб статки не пішли з дому, давати свій посуд чужим людям також не рекомендується. І пам'ятайте, що вдома не можна зберігати пошкоджений або битий посуд. Він притягує негатив.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень