Отримати шенгенську візу стане значно складніше (ОФІЦІЙНО)

Через більш ретельну перевірку даних заявників

Рада Європейського Союзу та Європейський парламент погодили проміжну угоду про посилення єдиної європейської Візової інформаційної системи (VIS).

Вона передбачає збір та постійний контроль додаткової інформації для всіх одержувачів короткострокових і довгострокових віз ЄС.

Відповідно до нових правил, у VIS заноситимуть не тільки інформацію про короткострокові візи, але і довгострокові візи та дозволи на проживання. А також – скан сторінки з біографічними даними паспорта. Це спростить повернення громадян третіх країн, які незаконно перебувають на території.

Для боротьби з торгівлею дітьми, згідно з новою постановою, вік для зняття відбитків пальців у дітей буде знижено від 12 до 6 років.

Зняття відбитків пальців при оформленні візи

Крім того, нові правила передбачають посилені перевірки безпеки в усіх базах даних. Заявки на отримання візи, зареєстровані в VIS, автоматично перевірятимуться через Європейський пошуковий портал на відповідність іншим інформаційним системам ЄС у сферах безпеки і міграції.

Така перехресна перевірка дозволить виявити кандидатів, які використовують кілька посвідчень особи, і виявити тих, хто становить ризик на думку безпеки або порушення правил міграції.

Модернізована візова інформаційна система має бути запроваджена в дію до кінця 2023 року.

Дату остаточного ухвалення рішення ще не визначили, адже для цього знадобиться низка юридичних етапів. Зокрема затвердження фінального документа Радою ЄС.

За матеріалами Цензор.Нет

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень