Отримувати насолоду від… До чого змалечку привчають дітей у Швеції?

Секретом, якому понад 150 років, поділилася швецька письменниця

Швецька родина. Фото видання Тimesofindia

Шведський секрет виховання щасливих і здорових дітей, якому вже 164 роки, обертається навколо скандинавського слова «friluftsliv», що перекладається як «життя просто неба». Його концепція полягає в охопленні природи та займає велику частину шведської культури, передають Патріоти України.

Час на свіжому повітрі

Для того, аби дитина сповна отримала користь від часу, проведеного на свіжому повітрі, потрібно його планувати.

Адже діти мають багато відволікаючих факторів у приміщенні, таких як телефони, телевізори та просто лежання на дивані. Саме тому батькам важливо включати в розпорядок дня і прогулянки надворі. Одним із простих способів зробити це – дозволити гратися, наприклад, десь у парку.

У Швеції ранкові та вечірні прогулянки - обовʼязкові ритуали.

Золоте правило friluftsliv полягає в тому, щоб використовувати те, що у вас є, і робити те, що ви можете, без зайвих зусиль– пояснює Лінда Ейкесон Макгурк, автор книг «Життя під відкритим небом» і «Немає такого поняття, як погана погода».

Вона підкреслює, що варто почати із заохочення дітей цінувати природу навколо – птахів, квіти, яскраве листя, метеликів, білок і дерева.

Не дозволяйте погоді зіпсувати ваш день

Погана погода може стати на заваді, проте це не привід залишатися вдома. Потрібно просто гарно одягатися та насолоджуватися прохолодним повітрям. Це ж стосується і дощу – шведи одягають своїх дітей у дощовики, беруть парасольки та вирушають насолодитися цим природним явищем.

Раніше на цю тему ми писали:

Вчитель може виставити з класу і забрати мобільний телефон: шкільні правила у Швеції спантеличили українських батьків

 

Дали відбій сучасним технологіям: в ЄС помітили, що діти розучилися читати і писати

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень