НАРЕШТІ: Ізраїль погодився не блокувати озброєння для України й дещо навіть оплатить сам (ФОТО)

Ще на понад 300 млн євро допомоги нам дадуть шведи та фіни

Ізраїльська влада дозволила країнам-членам НАТО надавати Україні озброєння, яке містить виготовлені в Ізраїлі компоненти. Про це пише в Haaretz журналіст Йоссі Мелман.

За його даними, йдеться про погодження, видане Великій Британії на постачання в Україну систем управління вогнем та електрооптики, які містять ізраїльські компоненти.

Тель-Авів, який досі демонстрував нейтралітет, ухвалив таке рішення на прохання адміністрації президента США Джо Байдена, зазначає журналіст.

 

Посилаючись на власні джерела, Мелман стверджує, що Ізраїль сам профінансує частину таких поставок через посередників і має намір витратити на це мільйони доларів з національного бюджету.

Фото з публікації в Haaretz: українські сапери досліджують руїни після російського ракетного удару

Також парламент Швеції схвалив виділення Україні допомоги на рекордну суму $287 млн.

Це найбільший на сьогоднішній день пакет оборонних матеріалів від Швеції, до якого входять ППО, особисті всюдиходи, особисте спорядження, прицільні пристрої, намети та маскувальні сітки.

Ще один пакет військової допомоги надасть Україні Фінляндія.

Як повідомляє міністерство оборони країни, йдеться про €55,6 млн.

 

Це буде 10-й пакет обладнання та озброєння, яке Фінляндія передасть для потреб ЗСУ з початку повномасштабного російського вторгнення, зазначає міністерство. Загальна сума допомоги становила €160,4 млн.

Найбільш швидкісною САУ є сьогодні Шведська "Арчер". Україна їх протребує не менше, ніж легендарних "Хаймарсів"

Договори про виділення додаткової допомоги Україні були підписані після падіння ракети в Польщі 15 листопада, внаслідок чого загинуло двоє людей. Журналіст видання Polsat News в Україні Матеуш Лаховскі написав, що уламки, знайдені у Пшеводуві, — частини російської крилатої ракети X-101.

У той же час OSINT-фахівці на основі аналізу фото та відео стверджують, що уламки схожі на частину двигуна радянської ракети комплексу С-300. Вони перебувають на озброєнні українських ППО.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень