Мешканці 5 сіл біля Рівного готові перекривати трасу через примусове об'єднання (ФОТО)

Криками «Ганьба!» завершилась сесія облради у Рівному

Фото - Радіо Трек

Криками «Ганьба!» завершилось засідання обласної ради, куди прийшли мешканці населених пунктів Грушвицької та Великоомелянської сільрад.

Людям вкотре відмовили у праві об’єднатися в ОТГ.

Для цього депутати мали б проголосувати за виключення вищезгаданих сільрад зі складу Дядьковицької тергромади, яка окремо існує з січня цього року.

Фото - Радіо Трек

Усі необхідні юридичні процедури громада завершила, пояснила заступниця сілького голови Великої Омеляни Алла Карпюк:

 - Ми провели побудинкові опитування, загальні обговорення. 80 % мешканців сіл Вересневе, Велика Омеляна, Грушвиця, Дібрівка та Мартинівка проголосували однозначно про об’єднання у Великоомелянську об’єднану територіальну громаду.

 

І щодо відповідних меж і щодо економічної спроможності – ми вжили всіх відповідних заходів, щоб ці питання законодавчо врегулювати. В мене велике прохання до депутатів та голів фракцій звернути увагу на думку людей, а не на власні амбіції. Залишилося лише ваше затвердження та висновок обласної державної адміністрації.

Втім голосів обласних обранців не вистачило для внесення змін до перспективного плану розвитку області. Тож їх не затвердили.

Обурені мешканці сіл заявили, що перекриватимуть міжнародні траси в області, аби їх почули.

Не виключають можливості судитися. Люди підозрюють, що процес утворення Великоомелянської ОТГ навмисно затягують, аби у 2020 році примусово приєднати сільради до Рівного.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень