Особливості опалювального сезону: українці отримали платіжки з вимогою доплатити за попередні роки

А у деяких навпаки, з’явилася переплата

У листопаді українці почали отримувати нові рахунки за опалення. При цьому є споживачі, яким після проведення перерахунку виставили суми боргу – за попередні опалювальні періоди. Проте є й ті, хто отримав рахунки з вказаною переплатою.

- Теплопостачальне підприємство подає теплоносій до будинку. На вході в будинок теплова енергія враховується і визначається, скільки гігакалорій поставлено. Є будинки, в яких встановлено поквартирний облік теплової енергії, є ті, хто його не має.

 

Але на кожного мешканця багатоквартирного будинку проводиться розрахунок вартості тепла за його власну опалювальну площу і за місця загального користування. У будинку, де встановлені прилади обліку, це простіше, а в будинках, які ними не обладнані, ситуація складніша", – пояснив OBOZREVATEL експерт аналітичного центру Асоціації міст України Олег Гарник.

Як саме між мешканцями будинку розподіляється обсяг спожитих будинком комунальних послуг визначено у методиці ще у 2018 році, відповідно до вимог закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

І вже тоді теплопостачальники провели перерахунки, де визначили кількість теплової енергії яку постачали до будинку, але недоотримали кошти в повному обсязі.

Чимало скарг отримували місцеві адміністрації про надміру нараховані суми у рахунках за тепло. Це навіть змусило місцеву владу звертатися до Антимонопольного комітету.

Там пояснили: мешканці будинків повинні платити за опалення під'їздів тощо, відповідно до законодавства.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень