ОСББ Рівного виступили проти системи «Прозорро»

Адже деякі депутати міськради хотіли змусити їх здійснювати через неї закупівлі у разі надання їм коштів з міського бюджету

Кошти з міського бюджету ОСББ отримують на ремонти в будинках у межах Муніципальної програми сталого розвитку.

Голова ради голів ОСББ Роман Алексійчук, який прийшов на сесію міськради разом з групою підтримки з голів ОСББ, пояснив:

Ми проти системи «Прозорро», в першу чергу, через те, що ми не є тим органом, який би мав здійснювати державні закупівлі або наймати найману працю через цю платформу.

 

Якщо дивитися законодавство, до цих органів відносять муніципальну владу або юридичних осіб, які є розпорядниками бюджетних коштів.

 

Розпорядником бюджетних коштів є, відповідно, управління економіки міста. Ми є лише одержувачами цих коштів.

Окрім цього, Роман Алексійчук наголосив, що в ОСББ нема тендерних комісій і фахівців з питань закупівель через "Прозорро".   

Підтримав Алексійчука міський голова Рівного Володимир Хомко, який зауважив, що ні одна міжнародна інституція не користується «Прозорро».

Я скажу що буде, якщо будуть користуватися «Прозоррро». Це справді затягнеться вибір, це по-перше.

 

По-друге, з ринку надання цих послуг вимиються всі пристойні компанії і залишаться найдешевші. Оті, що якісно роблять, зразу підуть геть, бо вони за малі гроші робити не будуть.

 

І найголовніше – втратимо клієнтів, тому що вони не зможуть провести ці проекти і будуть втрачені на цей рік.

 

Моя пропозиція: даємо гроші, а далі - їхня справа.

А депутат Юрій Осіпчук запропонував, щоб ОСББ самі на зборах вирішували, користуватися їм «Прозорро» чи ні. І його пропозиція була підтримана 35 міськими обранцями. Але без системи «Прозорро» ОСББ зможуть здійснювати закупівлі на суми, які не перевищують допорогові. А допороговими вважаються

закупівлі, сума яких менша, ніж 200 тисяч гривень для товарів та менша, ніж 1,5 млн гривень, для робіт. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень