Контролювати витрати енергоносіїв, за кошт держави, хоче ОСББ у Рівному (ФОТО)

Одне з перших в Україні

Приклад успішної реалізації муніципальної програми. Будинок на вулиці Замковій у Рівному. Фото - rivne.media.

Обов’язкову сертифікацію енергетичної ефективності будинків запровадили в Україні з липня цього року.

Для цього створили Фонд енергоефективності, у пілотному проекті якого взяли участь представники ОСББ – «Замкове-1» у Рівному.

Мешканці будинку претендують на компенсацію витрат на енергоефективні заходи. Аби подати заявку до фонду в будинку провели енергоаудит.

Будинку на Замковій присвоєний клас енергоефективності F, а щоб піднятися до найвищого класу – А, їм запропонували реалізувати перелік енергоефективних заходів. Фото - 7 Днів.

А торік, коштом інших програм, у будинку замінили покрівлю та утеплили фасад. Тепер мешканці хочуть мати індивідуальний тепловий пункт, утеплити труби опалення та фундамент, каже очільниця ОСББ «Замкове – 1» Галина Бовгира:

- Коли ми утеплили горище, зробили капітальний ремонт покрівлі плюс утеплили будинок то взимку у квартирах + 25, + 27 градусів. Ми не можемо відрегулювати ці температури. Завдячуючи проекту Фонду енергоефективності ми хочемо поставити індивідуальний тепловий пункт, для того, щоб регулювати температури. Просто дуже жарко.

Окрім цього у будинку хочуть встановили енергоефективні вікна у квартирах, батареї, газові водонагрівачі. Роботи оцінюють у 9 мільйонів гривень.

Співвласники на зборах вирішили, що готові просити у фонду енергоефективності майже 7 мільйонів гривень.

До слова, поки це буде один з найбільших кредитів, який взяло ОСББ у Рівному.

Галина Бовгира. Фото - 7 Днів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень