ОСББ у Рівному не можуть підготувати будинки до зими

А заміна проводки у під’їздах – взагалі не дешеве задоволення

мікрорайон Північний м. Рівне, фото з сайту mapio.net

Українців попереджають про найскладніший опалювальний сезон в історії Незалежної України. Комунальники та ОСББ уже почали готуватися до зими.

Щоправда, на сьогодні жоден з будинків у місті немає акту про готовність до зими, адже й провести випробування мережі, коли вони без тиску і води – не можливо, розповідає очільниця «Ради голів ОСББ» Рівного, Галина Похильчук:

- Якщо не готові зовнішні мережі, то й будинки підготувати складно. По перше – немає тиску у мережі.

 

Але й підготовка будинку, це не тільки випробування системи опалення, це й запаси піску й лопат, ізоляція комунікацій і технічних приміщень, запірна арматура, щоб працювала.

Та й це ще не найбільша проблема. Зважаючи що попит на опалювальну техніку яка працює на електриці росте – треба запевнитися й у тому, що внутрішньо будинкова електропроводка витримає навантаження.

А зважаючи, що  будинкам у Рівному по 40 й 60 років, то відповідно й стільки ж років і проводці у  житлі.

- Усе замінити не можливо. Коштує заміна проводки у під’їзді близько 70 тисяч гривень, це звичайний дев’ятиповерховий під’їзд.

 

Ну не всі ОСББ можуть дозволити собі терміново провести такі роботи. Тим паче, що й не має у місті більше ніяких муніципальних програм, - каже Галина Похильчук. 

Тож підготовка житла до зими – головним чином проблема самих рівнян.

Нагадаємо, що тепловики підготовку своїх мереж розпочали ще в травні, працюють й енергетики, але комунальні підприємства відповідають за подачу енергоносія тільки до будинку, а усе інше – відповідальність самих мешканців, управлінських компаній та ОСББ. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень