Ось навіщо потрібна маленька кишеня на джинсах: Дарма нею не користуються

Ви навіть не здогадуєтеся, що туди кладуть

Ви, мабуть, помічали, що майже на усіх джинсах спереду є зовсім маленька кишенька, у яку нічого не влазить. І зазвичай її не використовують взагалі, а дарма, бо виявляється вона може стати вам у пригоді.

Джинси вже давно стали звичним предметом гардероба, тому їх можна знайти у шафі кожної людини. Втім, цей одяг таки приховує деякі секрети, про які ми навіть не здогадувалися.

Для чого маленька кишеня на джинсах

Цей елемент одягу називається coin pocket, що в перекладі означає «монетна кишеня».

Її придумали ще в 1873 року і вперше вона з'явилася на джинсах, що виготовляла відома компанія Levi Strauss & C. Використовували таку кишеньку, як не дивно, для зберігання монет, а ще годинників тощо.

Так вам не потрібно було брати із собою гаманець, коли ви вирушаєте на прогулянку чи у справах. Іноді маленькі кишені на джинсах можна побачити й ззаду. І якщо раніше вони також призначалися для зберігання монет, то з часом перетворилися виключно на елемент декору.

Теорії про призначення кишеньки

Виявляється, упродовж тривалого часу ходили чутки, що насправді маленька кишеня на джинсах призначена, щоб носити у ній презервативи, та це не так. З'явився цей міф через популярну рекламу на телебаченні про важливість запобігання СНІДу.

На ролику чоловік заходить до аптеки та кладе презервативи саме у цю маленьку кишеньку. Міф набув значного поширення, що майже через 10 років, у 1994, автор рекламного ролика Мішель Гондрі отримав Каннського лева за цю містифікацію.

Як зараз можна використовувати маленькі кишені на джинсах 

  • Схованка для прикрас. Якщо потрібно тимчасово заховати каблучку чи сережки, маленька кишенька буде в пригоді;
  • Місце для флешки. Якщо ви використовуєте USB-накопичувач, його можна покласти до маленької кишеньки – вона підійде за розміром ідеально;
  • Медіатори для гітари. Якщо ви займаєтеся музикою, тоді кращого місця для медіатора не знайти. Ці маленькі предмети часто губляться, а так він точно нікуди не подінеться;
  • Секретна схованка. Маленька кишеня все ще ідеально підходить для того, щоб покласти туди невеликі предмети, які легко загубити. Наприклад, там можна заховати SD-карту чи запасний ключ.

Джерело: 24 Поради

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень