11 несподіваних побутових лайфхаків, які перший погляд, виглядають повною маячнею

Проте виявилися дієвими

У нашому побуті ми використовуємо купу хитрощів, які спрощують нам виконання рутинних завдань. Втім, досвідчені господині щоразу вигадують нові лайфхаки, які можуть здатися абсурдними, на перший погляд, але насправді працюють.

Гумка на дозаторі

Якщо рідке мило або засіб для миття посуду витікає дуже швидко, обмотайте основу дозатора звичайною гумкою для грошей. Це зменшить хід дозатора і дозволить витрачати засіб більш економно.

Міцелярна вода для взуття

Для тих, хто бореться зі збереженням білизни підошви взуття, міцелярна вода стане справжнім порятунком. Просто протріть нею підошви, щоб видалити бруд та освіжити поверхню. Цей метод ефективний та безпечний для шкіряного взуття.

Мило в губці для посуду

Якщо у вас немає можливості купити спеціальну губку з дозатором для мийного засобу, просто наріжте мило на тертці та помістіть його в баночку. Потім вставте невелику щілину у звичайну губку для миття посуду і насипте туди мильні стружки. Це дасть вам змогу підтримувати посуд у чистоті без необхідності постійно наносити мийний засіб.

Спрей замість праски

Не хочете прасувати одяг праскою? Спробуйте змішати оцет і кондиціонер для волосся з водою і використовувати рідину, що вийшла, як спрей для розгладження складок на одязі. Просто розпиліть рідину на тканину, розгладьте руками й залиште висіти на плічках для висихання.

Зубна паста в бачку унітаза

Щоб підтримувати свіжість у туалеті, покладіть у бачок унітаза тюбик зубної пасти з кількома отворами. Цей простий хід дозволить зберігати приємний аромат і трохи відбілити керамічну поверхню.

Їдальня для мошок

Щоб позбутися мушок на кухні або біля фруктів, використовуйте чашку з ягодами або фруктами, загорнуту в харчову плівку з дірочкою. Мушки залітають усередину, але не можуть знайти вихід, завдяки чому можна значно знизити їхню кількість.

Губки для свіжості овочів

Щоб фрукти та овочі залишалися свіжими довше, покладіть на дно ящика у холодильнику кілька сухих губок для миття посуду. Вони вберуть зайву вологу, тим самим запобігаючи псуванню продуктів і неприємним запахам у холодильнику.

Наждачка для одягу

Коли на одязі з'являються ковтунці, замість того, щоб їх збривати або знімати вручну, спробуйте використати дрібний папір наждачки. Легкими рухами пройдіться по тканині, щоб видалити ковтунці, але будьте обережні, щоб не пошкодити матеріал.

Лак для волосся проти вовни тварин

Щоб швидше і простіше очистити меблі від вовни вихованців, надягніть гумову рукавичку, збризкайте її лаком для волосся і проведіть рукою по поверхні. Вовна легко прилипне до рукавички, що значно спростить прибирання.

Котячий наповнювач проти запахів

Котячий наповнювач чудово поглинає запахи, і його можна використовувати не тільки в котячому туалеті. Наприклад, щоб усунути неприємний запах взуття, покладіть трохи наповнювача в поліетиленовий пакет разом із взуттям та туго зав'яжіть його. Залишіть на ніч — запах зникне.

Піна для гоління для туалету

Щоб позбавитися неприємних запахів у туалеті, нанесіть піну для гоління на унітаз та кахель. Найкраще це робити перед виходом із дому. Коли повернетеся, просто витріть залишки піни — неприємні запахи зникнуть.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень