Оренда житла подорожчає ще на 20%. Відомо у яких містах найбільше

Зауважимо, що на прифронтових територіях вартість оренди не змінювалася з 2022 року 

Фото Bird

Через пришвидшення темпів інфляції та зростання курсу долара оренда квартир в Україні подорожчає ще більше.

Експерти прогнозують збільшення цін на оренду влітку на 20%. 

При цьому й енергоносії влітку подорожчали. Проте традиційно, подорожчає житло не скрізь однаково. 

З початком літа розпочинається сезонна міграція населення, яка значно впливає на його демографічний склад в містах і містечках різних регіонів України. Студенти з великих міст повертаються додому у менші. Сім'ї з дітьми намагаються виїхати в села, до рідні або хоч на такий доступний відпочинок. 

Саме це стає причиною появи великої кількості пропозицій на ринку оренди нерухомості, а також дає поштовх до збільшення цін для нових орендарів.

Пік підвищення вартості оренди житла припадає на кінець червня початок липня, адже в цей час розпочинається вступна кампанія і студенти активно шукають квартири для проживання на весь термін навчання.

За даними Держстату, найбільш суттєве збільшення вартості оренди спостерігається в Закарпатській (на 24%) та Львівській (8.4%) областях, куди люди часто тікають від війни. А от в прифронтових містах Сумщини, Херсонщини та Миколаївщини ринок нерухомості перебуває в стані стагнації, і ціни тут майже не змінились від початку 2022 року, або ж стали значно меншими.

Джерело: finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень