Оренда квартир у Рівному: ціни майже зрівнялися зі столицею (РОЗЦІНКИ)

У вересні середня вартість 1-кімнатної квартири у Рівному становить від 6 тис. грн

З настанням осені на Рівненщині зріс попит на оренду квартир. Причиною такого підвищення стали студенти вишів, які вийшли на очне навчання, а ще – збільшення кількості ВПО, які переїхали до Рівного з небезпечних регіонів.

Проте разом зі зростанням попиту на ринку виникли нові проблеми: ціни помітно зросли, а кількість охочих заселитись перевищує кількість наявних квартир.

Про вартість житла у місті і причини підвищення цін журналісти «Рівне Медіа» дізнавались в одного з рієлторів агенства, яке працює на ринку Рівного уже 5 років.

Рієлтор Андрій наголошує, що вартість квартири залежить відразу від декількох чинників: ремонту приміщення, району розташування та кількості кімнат. Тому насправді складно узагальнити всі квартири під один фактор.

– До прикладу: 1-кімнатні квартири стартують наразі від 6 000 грн на місяць, але це якщо брати у старому будинку. Інколи житло не буде мати якоїсь побутової техніки або меблів. Якщо брати квартиру в новобудові, то ціна – від 7500-8000 грн і вище, але там ви платите за зручність та комфорт.

 

Якщо говорити про 2- або 3-кімнатні, то тут вже від 8000 грн середнього класу квартири. Знову ж таки, ремонт і район грає роль.

Рієлтор наголошує, що іноді оренда 1-кімнатної квартири може обійтися і в 10 000 грн, бо йдеться про зручний район, новобудову й хороший косметичний ремонт.

Щодо проблем, з якими стикаються орендарі, то найчастіше питання виникають до тих, хто тримає тварин чи має маленьких дітей. Далеко не завжди орендодавці готові жертвувати власним спокоєм, а заразом і станом речей у власній квартирі.

А ще бувають випадки, коли для власників житла дуже важливо, ким працює людина, яка хоче винайняти житло.

– У мене був випадок, коли жінка категорично відмовлялась брати військових і тих, хто будь-яким чином пов'язаний із СБУ, ЗСУ, НГУ тощо. Причина – в них «забагато наразі пільг».

 

Причини бувають різні, чому вони відмовляють, але, на мою думку, першочерговим фактором є те, яке враження складе людина при знайомстві із власником квартири, - наголошує пан Андрій.

Між тим, зараз ціни на оренду квартир у Рівному та Києві практично зрівнялись. Експерти пов’язують це, знову ж таки, з величезним попитом, повідомляє сайт «ЧаРівне». Втім, за словами експертки з нерухомості Лариси Лебедюк, це тимчасове явище.

Ще дорожчі квартири зараз у Львові та Закарпатській області, тож буває таке, що переселенці, які спершу поїхали туди, тепер перебираються до Рівного.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень