Чи внесуть у «чорний» список «Тарбут» та оранжерею князів Любомирських у Рівному?

Про перелік об’єктів, які не можна приватизувати

Вул. Симона Петлюри, 26

Будинок колишньої єврейської гімназії «Тарбут», оранжерею князів Любомирських та будинок предводителя дворянства Рівненського повіту пропонують включити у перелік об’єктів, які не можна приватизувати.

Усі вони знаходяться у центральній частині міста і становлять історичну цінність. Аби не втратити ці будівлі, варто заборонити їх приватизацію. Про це заговорила заступник міського голови з гуманітарних питань Галина Кульчинська. І звернулася із відповідною пропозицією до профільного управління. 

Рівне, вул. Словацького, 7

Втім, поки в управлінні комунальної власності міста таку пропозицію підтримати не можуть. Ситуацію пояснює начальниця цього управління Наталія Поліщук:

Це будівлі на вулицях Словацького, 7, Симона Петлюри, 26 та на Драгоманова, 17. Я у пояснювальній записці написала, що це не є об’єкти комунальної власності міста, це обласна комунальна власність і на мою думку, ми не можемо такі об’єкти включати у перелік об’єктів міста, що не підлягають приватизації. Це прерогатива обласної ради.

Пояснила чиновниця і те, що один з будинків, у списку Галини Кульчинської, взагалі перебуває у приватній власності.

Фото з матеріалу Світлани Калько з сайту "ВСЕ"

Йдеться про двоповерхову будівлю на вулиці Драгоманова, 7, де нині проживає кілька сімей.

Фото з матеріалу Світлани Калько з сайту "ВСЕ"

Остаточно вирішити це питання повинні депутати на сесії міської ради.

Додамо, що рішенням Рівнеради на найближчій сесії у перелік об’єктів, які не можна приватизувати, мають внести кілька шкіл, колишніх поліклінік та позашкільних навчальних закладів.

Повний список - дивіться нижче.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень