Будівлі, які захищають рівняни, стали об'єктами культурної спадщини

Рішення ухвалили під час консультативної ради з питань охорони культурної спадщини

Начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко на своїй сторінці у Фейсбуці залишив допис, де поінформував про долю двох будівель, доля яких непокоїть рівнян.

Зокрема йдеться про будівлю на Сагайдачного,1. Нагадаємо, раніше мешканці міста готові були іти пікетувати міську раду, аби запобігти продажу землі за цією адресою. Тож сьогодні рішенням консультативної ради одноголосно цю будівлю оголосили такою, яку доцільно взяти на облік як нововиявлений об’єкт культурної спадщини.

Інше питання стосувалося приміщення, де нині функціонує паспортний стіл, на Словацького, 3. У жовтні 2016 року рівняни виступили проти утеплення фасаду цієї будівлі пінопластом, адже це б назавжди змінило б її вигляд. Тож комісія вирішила надати будівлі на Словацього, 3 статус пам’ятки архітектури місцевого значення.

Крім того, статус нововиявленного об’єкту культурної спадщини отримали і підземелля у парку ім.. Шевченка.

;

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень