«Венздей» від культового режисера лоскоче нерви і робить це красиво (ФОТО/ВІДЕО)

Огляд нового серіалу від Netflix

Нова сімейка Адамсів
Нова сімейка Адамсів

На стримінговій платформі Netflix днями вийшов серіал про Венздей - старшу доньку з культової «Сімейки Адамсів».

Серіал зняв маестро чорного гумору та зворушливого горору Тім Бартон

В центрі сюжету – юнка Венздей.

Її вигнали зі школи після того, як вона випустила зграйку піраній в басейн, де тренувались кривдники її молодшого брата Пагслі.

Батьки Гомес та Мортиція відправили норовливу доньку до академії «Невермор», де навчаються діти-ізгої: вампіри, вовкулаки, сирени та інша нечисть. 

На перший погляд, це мало б бути банальною підлітковою драмою з містичним ухилом, але Тім Бартон знає свою справу: «хогвартсний» сюжет йде пліч-о-пліч з детективною лінією, зав'язаною на жорстоких убивствах.

Дивакувата і моторошна родина Адамс з'явилась ще у 1938 році - у коміксі авторства американського художника Чарльза Адамса. Він публікувався у журналі The New Yorker до 1988 році, до смерті Адамса. Після того твір отримав безліч екранізацій. Найвідоміші - чорно-білий серіал, що виходив у 1964-1966 роках та фільм 1991 року.

MGM Television/Paramount Pictures/Netflix
MGM Television/Paramount Pictures/Netflix

Що ж стосується серіалу від Netflix та Тіма Бартона, то це підлітковий детектив. Там менше соціальної сатири, зате, по канону, химерно переплітаються елементи фентезі, горору та комедії.

Скриншот із серіалу
Скриншот із серіалу

Серіал захоплює багаторівневою детективною інтригою. Хоча й не дивує розв'язкою.  

Але сюжет - це ще не все. Візуально серіал дуже красивий.

Кожен кадр своїм наповненням та кольоровою гамою говорить глядачеві стільки ж, як і супутня до нього сцена. Костюми, грим та готичні локації - на найвищому рівні.

Окремої уваги заслуговує звукопис твору. Музика серіалу дуже ретельно підібрана, звукорежисер справді заморочився і це помітно. До прикладу, в одній зі сцен Венздей на балконі кімнати виконує кавер на Rolling Stones - Paint it Black на віолончелі.

І, вишенька на торті – на Netflix серіал вийшов одразу з українським озвученням. 

Венздей Дженни Ортеги переконлива та викликає емпатію попри канонічну відлюдькуватість персонажки.

В результаті маємо якісний серіал, який зайде як підліткам, які й прописані як цільова авдиторія твору, так і старшим прихильникам готичної сімейки. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень