Офіційно: банки Росії відключили SWIFT

ЄС реалізував санкції щодо семи банків

Рада ЄС вирішила запровадити обмежувальні заходи щодо Росії через війну в Україні. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Ради ЄС.

Зокрема, від SWIFT з 10-денним перехідним періодом відключають такі банки: Открытие, Новикомбанк, Промсвязьбанк, Банк Росії, Совкомбанк, ВНЕШЕКОНОМБАНК (ВЭБ) і ВТБ БАНК. 

- Ця заборона набуде чинності на десятий день після публікації в Офіційному журналі ЄС (тобто з 12 березня). Вона також поширюватиметься на будь-яку юридичну особу чи організацію, зареєстровану в Росії, чиї майнові права належать понад як на 50% вищезгаданих банків, - йдеться у заяві.

Також європейським юридичним та фізичним особам заборонено інвестувати, брати участь, або іншим чином робити внесок у майбутні проєкти, співфінансовані Російським фондом прямих інвестицій.

Крім того, ЄС забороняє продавати, постачати, передавати або експортувати банкноти в євро до Росії або будь-якій фізичній або юридичній особі, юридичній особі або органу в Росії, включаючи уряд і Центральний банк Росії, або для використання в Росії.

Без SWIFT Росія не зможе продавати нафту і газ – міжнародні розрахунки буде заблоковано.

Два державні китайські банки також приєднались до санкцій проти Росії.

Джерело: Еспресо.Захід

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень