Чому одні стають алкоголіками, а інші — ні? Науковці пояснили

У мирний час за статистикою постійно випивають до 20% чоловіків і близько 15% жінок

Звичка випивати у більшості людей з'являється у студентські роки, коли пиво чи легкий алкоголь стають частиною вечірок, поїздок і дозвілля.

Вже навіть у такому віці люди добре розуміють небезпеку та шкоду алкоголю для організму. Але у підсумку одні не мають проблем з вживанням алкоголю час від часу, на свята. Інші ж споживають його щодня і без цього – не уявляють свого дня.  

Чому люди стають алкоголіками

Наука до цього часу не мала доказів, як саме наявність мети у житті впливає на алкоголізм. Тож американські науковці провели дослідження, в якому брали участь 54 студенти.

Щодня вони ставали учасниками опитування, проходили анкетування, працювали з психологами й виконували усе, що зазвичай роблять під час справжніх наукових досліджень. 

З'ясувалося, студенти, які мають чітку мету у житі, вмотивовані на її досягнення – легше відмовляються від алкоголю.

 

Натомість студенти, які не мають планів на найближче майбутнє, поки не визначилися зі своїми цілями – люблять дозвілля з алкоголем.

 

За місяць спостереження науковці зафіксували, що щоразу при пропозиції випити, у них активізуються певні ділянки мозку відповідальні за відчуття задоволення та винагороди. 

 

Що й визначає їх подальшу пристрасть до алкоголю.

Крім того, науковці вкотре підтвердили – розмови про шкідливий вплив алкоголю – не дають ніякого результату. 

Аби покинути пиятику – у людини повинна з’явитися мета, бажання її досягти. 

Щоправда, як це зробити – наука поки відповідей не дає. Зате ми вже писали, що тут може велике значення мати один аспект. Читайте: Їхні чоловіки часто спиваються: Жінки з цими іменами притягують пияк?

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень