Одна вітамінка на день запобігає великим проблемам з печінкою. Що саме каже наука

Це недорога терапія, яка доступна буквально кожному

Йдеться про запобігання стеатозу. Лікування неалкогольної жирової хвороби печінки досліджували медики у Сінгапурі, й результати напрацювань опублікували в Journal of Hepatology.

Проблеми з печінкою можуть виникати й без зловживання алкоголем чи важких ліків. І як з’ясувалося, запобігти проблемі можна вживанням простих і доступних вітамінів.

Медики використовували вітамін B12 та фолієву кислоту. У результаті зафіксували зменшення запалення й рубців, спричинених неалкогольною жировою хворобою печінки.

 

Крім того, хвороба перестала прогресувати під час споживання вітаміну B12 і фолієвої кислоти.

Лікарі пояснюють, що під час стеатозу здорові клітини печінки замінюються рубцевою тканиною. Хвороба виникає через те, що білок, який бере участь у транспортуванні та перетравлені жирів й підтримує здоровий енергетичний обмін, не може виконувати свою функцію. А вітамін В12 та фолієва кислота підвищують рівень білка, відновлюючи його функцію. Білок працює належним чином – і запалення зникає.

Найкраще, що б вітамін B12 і фолієва кислота надходили в організм із їжею. Треба збагатити раціон:

  • Рибою
  • Нежирним м’ясом
  • Молочні продукти
  • Яйця
  • Бобові
  • Зелені листові овочі

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень