Очільник Мінкульту України: коли перейменують УПЦ (МП)?

Олександр Ткаченко висловив свою позицію

Глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій у своїй резиденції в Києво-Печерській лаврі (фото 2018 року)

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляє, що для нього спокій і релігійна злагода важливіші, ніж те, що може статися в результаті рішень суду з питання перейменування Української православної церкви (Московського патріархату), - повідомляє РАДІО ТРЕК з посилання на INTERFAX-Україна.

На пресконференції за результатами роботи на посаді міністра Ткаченко повідомив журналістам:

Наскільки я знаю, питання перебуває в судах. Навіть якби я хотів впливати на рішення суду - цього робити не варто. Для мене особливо важливо, коли ми проводимо діалог із главами церков, збереження толерантної ситуації, яка на сьогодні склалася.

 

Міністр зазначив, що

будь-які «драматичні рухи» в цьому питанні, як і в питанні мови, можуть збурити суспільство та зумовити хвилі підтримки або протестів з того чи іншого боку.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко

На сьогодні для мене важливо, що процес діалогу між церквами відбувається. Він іноді, особливо коли йдеться про УПЦ, непростий, але спокій і релігійну злагоду ми зберігаємо. Для мене це важливіше, ніж те, що може статися в результаті рішень суду.

Нагадаємо, Верховна Рада 20 грудня 2018 року ухвалила закон, що зобов'язує УПЦ (МП) у своїй назві зазначити приналежність до Російської православної церкви.

22 грудня 2018 року тодішній президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063 734 106 4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень