Оце то поворот: самотніх та одружених чоловіків жінки розрізняють за запахом

Чим приємніший запах чоловіка, тим привабливішим він видається жінкам

Жінки за запахом можуть визначити, чи самотній чоловік, чи одружений. Це встановили під час експерименту науковці з лабораторії харчових продуктів, смаків і ароматів факультету психології Університету Маккуорі в Австралії.

Участь в експерименті взяли 82 жінки віком від 18 до 35 років, та 89 чоловіків, які надали свої фотографії та футболку, яку носили впродовж останньої доби. Жінки мали оцінити запах чоловіків.

Кожна жінка випадковим чином вибрала трьох одиноких і трьох одружених чоловіків з анонімного списку. Учасниці оцінювали їхні запахи й відповідали на питання, наскільки привабливий кожен аромат.

Після цього їм показували портрети чоловіків і просили візуально оцінити їх за сексуальністю, інтелектом, доброті та мужності, а також розповісти, чи виглядали вони хорошими партнерами.

З'ясувалося, що запах самотніх чоловіків видавався жінкам приємнішим. А чим приємнішим був цей запах, тим краще жінки оцінювали зовнішність таких чоловіків.

З еволюційної точки зору жінкам може бути вигідно виявити сигнали, які дозволять уникнути стосунків з одруженими чоловіками через відносно обмежені ресурси, які вони можуть запропонувати, – пояснили автори дослідження.

Вчені вважають що різниця запаху одружених та самотніх чоловіків може полягати у тому, що в одружених чоловіків кращі здоров’я і гігієна, а також через рівень тестостерону та особливості дієти.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень