Обсяги видобутого державною компанією бурштину зменшуються

Державне підприємство «Бурштин України» пояснило причини

Державні компанії, які підозрювали у порушенні умов легального видобутку бурштину, розповіли про свою діяльність. Їх заслухали на екологічній комісії облради.

Нагадаємо, у вересні депутати організували виїзне засідання, аби перевірити діяльність компаній «Укрбурштин» та «Бурштин України» на території Сарненського району.

Адже їх підозрювали у використанні спецтехніки без відповідних на те дозволів і у видобутку бурштину поза межами узгодженої договором території.

 

За рекомендаціями комісії компанії підготували відповідний перелік документів.

Зокрема представник компанії «Укрбурштин» повідомив, що 2-й квартал поточного року вони добули 290 кг бурштину сирцю, а за свою діяльність впродовж  року сплатили понад мільйон гривень.

Утім інвестиційна угода з місцевим населенням досі не підписана. Чому – пояснив заступник керуючого менеджера компанії «Укрбурштин» Олександр Тимошенко:

- Після цієї рекомендації ми розпочали підготовку самого проекту соціальної угоди і вже планували її підписати. Але, на жаль, директор ДП нашого зараз знаходиться на лікарняному. По суті, у нього зараз відбувається процес продовження його контракту. Тобто, якщо умовно казати, наразі він звільнений, і ми як заступники не маємо повноважень для її підписання.    

Він запевни, що цю угоду підготують до наступного засідання екологічної комісії. Але і без угоди вони допомагають населенню.

Зокрема, за словами Олександра Тимошенка, до свята Святого Миколая та на Новий рік вони готують подарунки дітям.

Щодо ДП «Бурштин України» - їх підозрювали у видобутку поза дозволеними межами. Це в компанії заперечують.

Аби запевнити місцеве населення та контролюючі органи у тому, що вони працюють у межах дозволеної їм території, екологічна комісія звернулася до місцевого землевпорядника, щоб вони означили територію.

Підготовлені необхідні документи до засідання комісії депутати не встигли опрацювати. Тож їх розгляд перенесли на наступне засідання.

Єдине, зауважили члени комісії, що об’єми добутого ДП «Бурштин України» каміння зменшуються.

У компанії це пояснили тим, що нині займаються дорозвідкою запасів.

І після розширення меж кар’єру у ДП «Бурштин України» сподіваються, що обсяги видобутого каміння зростуть.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень