Через напад бурштинокопачів на журналістів 1+1 поліція відкрила кримінальне провадження

Телеканал звернувся до правоохоронних органів

Як уже повідомляв сайт Радіо Трек, бурштинокопачі на Рівненщині напали на журналістів.

Знімальна група проекту «Українські сенсації» телеканалу 1+1 займалася власним розслідуванням щодо видобутку сонячного каміння. Під час стеження за людьми, що стоять біля місць видобутку бурштину, їх оточило 8 автомобілів. Журналістів витягли з машини та змусили видалити відзняті матеріали.

Події розгорталися 9 вересня на Дубровиччині. Знімальна група звернулася із заявою до поліції, коментує прес-офіцер Нацполіції Рівненщини Ольга Олійник:

У поліцію звернувся 28-річний кореспондент одного з центральних телеканалів про те, що 9 вересня, приблизно о 14:30, група невстановлених осіб у складі 5-ти чоловік на ділянці поля біля села Грицьки Дубровицького району умисно перешкоджали його законній журналістській діяльності. Це виражалося перешкоджанням відеозйомці, примушуванням до видалення вже відзнятого відеозапису під загрозою застосування відносно нього фізичного насильства.

Тілесних ушкоджень знімальна група не отримала, не забирали старателі і техніку, однак змусили видалити відзняті матеріали.

За фактом перешкоджання журналістській діяльності правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

До речі, за цією статтею Кримінального Кодексу України  "світить" покарання від штафу у 50 неоподатковуваних мінімумів до  обмеження волі на строк до п’яти років, якщо буде доведено, що перешкоджання було здісйнено за попередньою змовою групою осіб.

Тим часом, «1+1 Медіа» звернулися із запитом до голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Генерального прокурора України Юрія Луценка, а також до Голови СБУ Василя Грицака з вимогою роз’яснити ситуацію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень