Обшарпаний будинок у Рівному став «Учителем»

«Траплялося, що у квартирі свічка задувалась від протягів», - розповідають жителі

Мешканці ОСББ «Учитель», що у Рівному, платять за тепло вдвічі менше, ніж раніше. Усе завдяки заходам з енергозбереження. Жителі будинку по вулиці Князя Володимира, 37 об’єдналися у 2010 році. Причиною став занедбаний стан будівлі. Через те, що будинок панельний, у ньому було дуже холодно, а от ціни на тепло від цього нижчими не ставали, говорить голова об’єднання Надія Горецька:

Він панельний і зі швів постійно дув вітер.

 

Траплялося, що у квартирі свічка задувалась від такого вітру.

Спочатку жителі за власний кошт встановили в чотирьох під’їздах лічильники тепла. Після створення ОСББ, за 100% фінансової підтримки полагодили дах.

У 2011 році мешканці будинку вирішили утеплитися. Проект був не з легких, адже будинок дев’ятиповерховий та має чотири під’їзди.

Капітальний ремонт фасаду тривав три роки.   

Значно спростила задачу Муніципальна програма сталого розвитку. За умовами програми власники квартир отримали 80% фінансування на ремонтні роботи.

Вже у 2014 за підтримки тієї ж Муніципальної програми ОСББ «Учитель» полагодило ліфти, а в 2016 виконали роботи по ремонту каналізації, мереж водо- та теплопостачання. Цього разу 70% витрат взяло на себе місто.

Ми перетворили старий обшарпаний панельний будинок на нову утеплену оселю.   

Витрати на облаштування ОСББ не були спущені на вітер і тепер мешканці будинку по вулиці Князя Володимира сплачують за тепло половину колишньої суми.

Економія дуже велика. За листопад 2016 року економія тепла склала більше 52%. Якщо раніше ми платили 35 гривень за м. кв., то тепер лише 15%, - каже пані Надія.

 

У квартирах тепло. Нижчої температури, ніж 20°С, немає.

Голова ОСББ додає, що в планах на цей рік - ремонт під’їздів, заміна внутрішніх дверей на металопластикові та заміна поштових скриньок.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень