Обов’язковий техогляд повернеться, але… є одне «але»

Спочатку має закінчитися війна

техогляд, техогляд 2023, техогляд хто не пройде, техогляд ціна, техогляд американські авто, техогляд скільки платити, обов'язковий техогляд, техогляд скасують,

Повернення обов’язкового ТО можна буде розглядати лише після закінчення війни. До того ж відкладений Кабміном законопроєкт мав багато зауважень.

Про це заявила керівник адвокатського бюро Тетяна Даниленко:

В Україні ініціюватимуть повернення обов’язкового ТО за однієї умови – у разі завершення воєнного стану. Тож поки триває війна, автовласники змін не відчують.

Адвокатка додала, що обов’язковий техогляд є однією з умов вступу України до ЄС. Його потрібно поновити з 2023 року. Але через війну уряд відклав це питання.

До того ж під час обговорення законопроєкт отримав багато зауважень.

Так, він не виключає корупції, яка стала основною причиною скасування ТО у 2011 році.

Згідно з новим законопроєктом легковики мають проходити ТО щодва роки. Для нових машин цей термін складає 4 роки після першої реєстрації, таксі – один раз, а автобуси – двічі на рік. Всі привезені з-за кордону авто також повинні пройти ТО.

Позаплановий ТО передбачається після перереєстрації автомобіля на нового власника (протягом 10 днів), після ДТП з пошкодженнями, після виявлення невідповідностей та несправностей на дорозі.

За прострочений техогляд передбачено штраф:

При першому порушенні – 3400 грн, за повторне заплатите 17 000 грн.

Джерело: Avtosota

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень