Мільйони автомобілів в Україні не пройдуть техогляд. Чого чекати водіям

Експерти прогнозують, що кожна третя автівка не зможе пройти техогляд

В жовтні очільник Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що законопроєкт про повернення обов’язкового технічного контролю залишилося узгодити з Державною регуляторною службою.

Обов’язковий техогляд для легкових автомобілів в Україні скасували ще у 2011 році. Експерти кажуть, проведення техогляду – необхідність.

Техогляд потрібен на 100 відсотків. Розумію проблему для тих, хто його буде проходити. Є транспортні засоби, які за своїми технічними характеристиками в принципі не відповідають нормам. В багатьох старих моделях авто не передбачені каталізатори. Вони не мають шансів пройти цей огляд. Таких машин близько 2,5-3 мільйонів.

Але завжди можна спробувати знайти вихід. Вважаю, що не обов’язково повністю обмежувати експлуатацію такого транспортного засобу, — каже перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС України Юрій Смольянінов.

Фахівці кажуть, що лабораторії перевіряють транспортні засоби на підставі тих вимог, які визначаються технічними умовами. Й можливо виходом з цієї ситуації було б запровадження перехідного періоду. Або, за словами Смольянінова – обмежити рух певного транспорту на дорогах державного чи обласного значення.

Якщо дорога державного або населений пункт обласного значення, я б по них такі авто до пересування не допускав. Але якщо пенсіонер-автовласник живе в селі або за містом, нехай спокійно їздить косити траву і складає її собі у багажник, — каже Смольянінов.

Матеріали Автосота

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень