Обов’язковий техогляд повертається: які автомобілі його точно не пройдуть (ПЕРЕЛІК)

Незабаром тисячі авто можуть стати звичайним брухтом

В Україну повертається обов’язковий технічний огляд приватного транспорту. За даними видання «Економічна правда», повернути техогляд мають уже до вересня наступного року.

Обов’язок України – контролювати технічний стан транспорту, прописаний в угоді про асоціацію з Євросоюзом. Ця вимога міститься в 40-ій та 45-ій директивах ЄС.

Реалізувати це зобов'язання держава має не пізніше як за 5 років після набуття чинності угоди, тож на повернення техогляду у влади лишилося менше року.

Вимоги до стану автомобілів в уряді вже сформулювали. Вони викладені у постанові Кабміну (додаток №5). Це значить, що вже зараз із впевненістю можна сказати, які авто технічний огляд не пройдуть.

▶️ Насамперед у зоні ризику – євробляхи, авто, які потрапляли у ДТП, а також будь-які транспортні засоби зі зміною заводських конструкцій.

▶️ Перевірку технічного стану можуть не пройти автомобілі з «модифікованою» паливною системою. Наприклад, на дизельних автомобілях, якщо виникає проблема з сажовим фільтром, його просто вирізають, адже він досить дорогий. І такий автомобіль уже не пройде обов'язковий технічний контроль за рівнем вихлопних газів.

▶️ Автомобілі, у яких є наскрізні пошкодження корозією, теж не пройдуть техогляд.

▶️ Власникам вантажних мікроавтобусів, перероблених під пасажирські, теж доведеться залишити такий транспорт на стоянці.

У зоні ризику й биті авто. Чи пройдуть вони техогляд – залежить від якості ремонту.

За непроходження техогляду зараз передбачений штраф 1700 грн. А за повторне порушення – позбавлення водійського посвідчення.

Джерело: ГЛАВКОМ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень