Обледенілі тротуари – причина травм рівнян і гостей міста (10 ФОТО)

За день у травматологію звертається 40-60 осіб

Обледенілі від різких перепадів температури тротуари у Рівному посипають і чистять – запевняють в управлінні ЖКГ.

Щоправда, лише там, де за це відповідають комунальні служби – міськШЕУ та КАТП 1728.

Адже підприємства, організації та заклади міста свою прилеглу територію не прибирають, - скаржаться рівняни.

Хоча зобов’язані це робити, адже відповідні приписи управління ЖКГ видає їм на початку зими.

А поблизу житлових будинків про прилеглу територію має дбати ОСББ, - говорить заступник начальника управління Володимир Лапюк:

 

- Приписи, що вони зобов’язані утримувати прилеглу територію, ми роздали на початку зими, Аналогічно роздані приписи (час від часу, коли виникають проблеми) і об’єднанню співвласників. Так що ми працюємо в цьому плані. Де обслуговує ШЕУ та КАТП-1728 – двірники працюють, тому що я кожен ранок їду на роботу, розмовляю з двірниками, то я бачу, що люди є на місцях. А відношення самих власників закладів різного призначення – це вже інша справа.

 

У разі неналежного прибирання прилеглих до установ та закладів територій, в управлінні ЖКГ радять звернутися зі скаргою до власника закладу. У разі, якщо він не відреагує - поскаржитися можна в управління.

Там відправлять інспекторів, які складуть відповідний адмінпротокол, - каже Володимир Лапюк. Хоча, і сам підтверджує, що такі методи - не дуже дієві. Бо часто власники закладів ховаються від управління або не пускають до себе інспекторів.

Між тим, попри те, що січень ще не закінчився, за його підсумками чиновникам Рівного вже виписали премії. Міський голова Рівного видав з цього приводу аж п'ять розпоряджень.

Водночас, лише за останні чотири доби понад 70 рівнян отримали травми через падіння на тротуарах нашого міста, розповідає заступник головного лікаря поліклінічного розділу роботи Ярослав Багін:

- За 4 доби до нас в травмпункт звернулось 126 осіб. З них з приводу падінь на вулиці - 72 особи. Діагноз розтяги, забої – 38, 1 випадок вивиху, 33 переломи, в тому числі, 10 осіб, які не проживають в місті Рівне.

Ярослав Багін додає, що наразі лікарня готова приймати пацієнтів. Вони мають усе необхідне устаткування для надання першої медичної допомоги.

Але бажаємо, щоб Вам вона не знадобилася.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень