«Обіцяли проживання до кінця війни»: виселення 250 українських біженців у Польщі

Дорослим доведеться шукати нову роботу, дітям – школи

Біженці з України. Фото gloswielkopolski.pl

З познанського готелю Ikar виселяють українських біженців, які мешкали там від початку повномасштабної війни. Їх близько 250 осіб - пише gloswielkopolski.pl. 

Офіційна причина виселення — у приміщенні ось-ось розпочнеться ремонт. 

Біженці кажуть, що готові оплачувати за комуналку, аби лишень залишитися в готелі – чимало з них знайшли роботу, діти відвідують навчальні заклади, старші люди та особи з інвалідність розпочали лікування у місцевих медустановах.

Нам кажуть, що ми повинні самі шукати квартиру або нам пропонують заміну за 150 кілометрів звідси. По-перше, це мами з дітьми, люди з інвалідністю, кожен має свою кімнату, може працювати, діти можуть вчитися. Тепер ми не знаємо, що на нас чекає…

 

Біженці з України. Фото gloswielkopolski.pl

Що каже влада?  

Представники Великопольського воєводського управління підтверджують, що громадяни України можуть проживати в готелі лише до кінця листопада.

Ми отримали інформацію від готелю, що планують ремонтні роботи згідно з графіком. Тому представники вирішили прийняти таке рішення, — каже речник Великопольського воєводи Матеуш Дашкевич.  

Чиновники запевняють, що ніхто з 250 людей не залишиться без даху над головою. Причому ситуація кожного з них розглядатиметься індивідуально.

Одна з кімнат готелю Ikar. Фото Planet of Hotels

Куди потраплять біженці з готелю?

Як запевняє Дашкевич, не кожне альтернативне житло буде розташоване за 100 кілометрів від Познані. Біженці будуть передані, зокрема, до готелів та курортів у Рогозно, Оборниках або Буках.

Ми точно не можемо прийняти всю групу в Познані. Ми не можемо гарантувати, що діти залишаться в тих самих школах, але, звичайно, ті органи місцевого самоврядування, які вирішили прийняти біженців, заявляють про допомогу у вирішенні питань, пов'язаних з навчанням, роботою чи соціальною допомогою, — наголошує Матеуш Дашкевич. 

Як пояснюють представники воєводського управління, саме мешканці готелю самі вирішуватимуть, у який із закладів вони хочуть переїхати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень