Поїдання мухоморів на камеру: Флешмоб набирає обертів, незважаючи на Війну (ФОТО)

Люди платять за них шалені гроші, нарізають і роблять настойки

Фото жанрове з мережі
Фото жанрове з мережі

Як пише ТСН, в Україні «тренд» на вживання мухоморів. Люди свідомо їдять їх з метою «лікування», розслаблення та отримання галюциногенного ефекту.

Так, отруївся мухоморами й 43-річний житель Вараської громади на Рівненщині. На щастя, його вдалось врятувати, повідомляє Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб. 

ЛЮДИ НИМИ ЛІКУЮТЬСЯ. ЩО КАЖУТЬ МЕДИКИ?

 - Традиція вживання червоних мухоморів добре відома у народів північно-східного та західного Сибіру. На наших землях за давніх часів мухомор використовували тільки для знищення мух, клопів та інших комах. Звідси і пішла назва Мухомор.

 

У ХХІ столітті люди вдаються до альтернативних методів лікування серйозних захворювань, вживаючи мухомори в сирому вигляді.

 

Людина свідомо їсть отруйний гриб з метою лікування - це просто казуїстика якась.

 

Шокує також тенденція серед підлітків їсти мухомор «на спір» або для відео в Tik-tok. Або ж вживають ці гриби для отримання галюциногенного ефекту.

 

Отруйні речовини, що містяться в мухоморі – мускарин, мікоатропін, мушача отрута, які вражають печінку, нирки, центральну нервову систему, викликаючи ряд серйозних симптомів, а у важких випадках незворотні процеси в організмі.

 

Летальні наслідки трапляються  у 2-3% випадків, настають через 6-12 годин при великих кількостях з’їденого гриба.

 

Деякі види мухомора призводять до отруєння, симптоми якого проявляються надто пізно, коли людині вже майже неможливо допомогти, - повідомляють епідеміологи.

ПРО ФЛЕШМОБ

Підлітки вживають отруйні гриби на спір або навіть заради відео в TikTok.

При цьому не лише ризикують життям, але й платять за це шалені гроші.

 

Фактично, їх використовують як наркотики чи/та галюциногени.

НАГАДАЄМО,

  • У Хмельницькому 32-річний чоловік отруївся мухоморами, які сам зібрав та приготував. Вже через годину після такої вечері йому стало погано.
  • Єдине, що він встиг - викликати медиків. Потерпілого госпіталізували у тяжкому стані зі сплутаною свідомістю та галюцинаціями. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень