«Наші інфекціоністи готові, були підозри», - Сафонов про мавпячу віспу у м.Рівне

Невже буде нова епідемія?

Головний санітарний лікар Рівненщини - Роман Сафонов - заспокоює мешканців Рівненщини. Каже, випадків мавпячої віспи у Рівному та області не зафіксовано.
Головний санітарний лікар Рівненщини - Роман Сафонов - заспокоює мешканців Рівненщини. Каже, випадків мавпячої віспи у Рівному та області не зафіксовано.

Кілька підозр на мавпячу віспу цього літа перевіряли фахівці Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб. Підозри – спростували під час лабораторних досліджень, повідомив директор центру контролю та профілактики хвороб Роман Сафонов:

 - Ми робили кілька тестів, але поки позитивних не було. Як тільки зафіксували випадки у Європі, через певний час у нас були тести й ми відразу зорієнтували наших інфекціоністів, інших лікарів.

 

Пояснили, як тільки є якісь підозри – відбирають матеріали й нам доставляють. Це робиться зішкріб спеціальний, при висипці, такий відбір нам доставляють у лабораторії. За 2-3 години є результати.

 

До речі, виявляють віспу і методом ПЛР-тестів. На щастя у нас не виявляли мавпячої віспи, хоч, повторююсь, підозри були.

На початку серпня спалах мавпячої віспи визнали глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я, пише Укрінформ.

Фото ілюстративне з мережі
Фото ілюстративне з мережі

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я занепокоєні, що вірус мавпячої віспи може поширитися серед дітей.

Наразі хвороба зафіксована у понад 80 дітей у кількох країнах.

 

У більшості випадків передача вірусу відбулося через побутові контакти.

 

Заразитися може будь-хто, і, до речі, навіть через незахищений секс.

Мавпяча віспа характеризується виразками, що іноді призводять до збільшення лімфатичних вузлів або іншими симптомами, які схожі на грип.

Симптоми мавпячої віспи. Фото з мережі
Симптоми мавпячої віспи. Фото з мережі

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень