З ножами та сльозогінним газом: рівненські студенти мітингують під ОДА (ФОТО)

Кількох затримали поліцейські

Більше сотні студентів з різних вишів Рівного, пенсіонери та навіть школярі зібралися перед приміщенням облдержадміністрації, щоб обласна влада посприяла легалізації бурштиновидобування.

З 10-ї ранку до 6-ї вечора вони стояли на майдані Просвіти та просили вийти голову облдержадміністрації Олексія Муляренка, розповідає рівненський активіст і організатор акції Ярослав Гранітний.

Багато років питання підіймається, стоїть у Верховній Раді три законопроекти, але всім депутатам плювати. Тому зібралися на сьогоднішню акцію.

Примітно, що на запитання журналістів відповідали не усі присутні. За їхніми словами, говорити могли лише спікери, які стверджували, що всі мітингувальники прийшли сюди з власної волі.

Не обійшлося без сутичок. В одного з молодиків патрульні поліцейські помітили балончик зі сльозогінним газом, який той відмовився показувати.

За словами патрульних, потім хлопчина усе ж дістав його з рюкзака та направив на правоохоронців, розповідає керівник патрульної поліції Рівного Сергій Мерчук:

Коли особа діставала планшет, ми помітили газовий балон. Ми попросили показати його, однак хлопець відмовився. Після того, як ми декілька разів повторили прохання, він дістав балон і поклав палець на курок. Як ми побачили, він хотів йоо застосувати, тому ми його затримали.

Через це між працівниками поліції та Ярославом Гранітним виникла бурхлива словесна перепалка. Організатор запевняє, що акція мирна, а балончики та ножі, які пізніше вилучили ще в декількох людей, опинилися в них випадково.

Відомо, що хлопця відпустили. За повідомленням поліцейських, затриманий не мав 18 років.

Як кажуть самі активісти, всіх учасників акції збирали через знайомих.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень