Рівненським школярам не викладатимуть українську літературу. Проти цього протестували місцеві педагоги

Зокрема, мова йде про проект змін в сфері освіти

Лист зі зміною в програмі надійшов на адреси всіх навчальних закладів області. В ньому йдеться про те, що Міністерство освіти планує створити єдиний предмет «Література» замість двох звичних – «українська література» та «зарубіжна література».

Така зміна не сподобалась освітянам. Тому вони вийшли в центр міста з мирним протестом. Також раніше вони надіслали звернення в профільне міністерство з проханням таку норму не застосовувати. Адже цей проект надсилався відкритим до пропозицій.

Як відзначає одна з мітингувальниць, вчителька української мови та літератури в Рівненській ЗОШ №24 Ірина Зень, уроки української літератури допомагають не лише вивчити рідних письменників та поетів, а й доповнити знання з історії України:

Ми розуміємо, що завдяки урокам української літератури ми чимало можемо донести про життя народу нашого і чимало історичних моментів. Я веду уроки української літератури, стараюся на такі моменти акцентувати увагу і бачу, що учні чимало мають прогалин в знаннях і ми можемо надолужити, розказати їм про нашу історію.

Викладачка, як і інші мітингувальники, щиро сподівається, що Міністерство освіти дослухається до думки освітян та залишить в шкільній програмі два предмети.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень