Новий регламент Рівнеради майже узгоджений між депутатами

Робоча група закінчила майже семимісячну роботу над документом

Регламент переважно узгоджений між усіма депутатськими фракціями, та кілька дискусійних питань все ж лишилося. До прикладу, робоча група пропонує зменшити перелік осіб, які мають візувати проекти рішень, обмеживши лише відповідальними за той чи інший напрямок, разом з тим, збільшити таким чином персональну відповідальність за певний дозвіл. Крім цього, за рекомендацією робочої групи, жоден поданий проект рішення не може залишатися без висновку та винесення на розгляд сесії більше 30 днів, говорить депутат міськради та член робочої групи, що працювала над регламентом, Олександр Чубай:

 

 

- Кілька неузгоджених речей: хто візує, хто відповідальний (секретар чи організаційний відділ), протягом якого терміну рішення подаються на сесію, і хто подає кандидатури заступників міського голови. За ці пункти голосуватимуть окремо. Тобто, за 98% голосуватимуть разом, а по пунктах, які лишилися неузгоджені, буде подаватися дві пропозиції, які депутати оберуть – та і буде. Звичайно, я б просив би депутатів підтримати саме напрацювання робочої групи.

 

Нагадаємо, саме останній пункт щодо подань кандидатур заступників міського голови та секретаря міськради вперто відстоює міський голова, адже хоче залишити ці повноваження за собою. Натомість, змінами пропонують надати ці повноваження і депутатам, бо через протекцію міського голови секретар не виконує своїх прямих обов’язків, говорить представник Громадянської мережі «ОПОРА» Андрій Токарський:

 

 

- На жаль, з того, що ябачив, як працювала Рівненська міська рада, секретар ради не виконував всі обов’язки, які на нього покладаються. Швидше, це була просто публічна людина, яка хотіла отримати якусь посаду, підвищення, мати певний статус. Але, не людина, яка реально могла б відповідати за всі організаційні процеси. Найчастіше, ця людина слухалася міського голову, аніж відповідала за свою роботу згідно із законом.  

 

Серед іншого, 56-сторінковий документ пропонує започаткувати електронний документообіг та зобов’язує наступного дня розміщувати аудіозапис засідання сесії для загального доступу на сайті міськради. Крім того, згідно з новим регламентом, проекти рішень місцевих  ініціатив та громадських слухань також мають виноситися на розгляд сесії. Разом з тим, додаткові проекти рішень, які не були розглянуті попередньо на погоджувальній нараді, в день сесії вносяться в порядок денний лише за наявності автора. Кілька пунктів у новому регламенті присвячено питанням публічності в роботі депутатів.

Тож остаточно новий регламент буде затверджений на черговому засіданні Рівнеради вже у четвер. Тим часом, ініціативна група стверджує, що робота не завершується, адже впродовж кількох депутатських скликань досі не затверджено положення про постійні депутатські комісії, не переглядався регламент виконавчого комітету та статут міста, який, за словами експертів, вже давно не відповідає нормам чинного законодавства.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень