Новий корпус Острозької академії світового рівня показали президенту (ФОТО/ВІДЕО)

Будівля вразила навіть професора з Оксфорда, каже ректор

Під час візиту президента в Острог напередодні Володимиру Зеленському показали новозбудований корпус навчального закладу.

У ході екскурсії ректор Національного університету Ігор Пасічник розповів, що у закладі – найновіше обладнання, а матеріали в аудиторіях та кабінетах – екологічно чисті.

 

«З Оксфорда професор приходив, казав: рівень – світовий!», - зауважив Ігор Пасічник президенту.

На сайті Острозької академії йдеться:

Цей корпус зводять у центрі Острога на місці довгобуду, який ще за часів Радянського Союзу мав бути будинком культури, проте тоді коштів вистачило лише на зведення стін.

 

В Острозькій академії розробили проєкт перетворення недобудови на новий корпус університету, будівництво якого розпочалося восени 2007 року.

У січні на вежі нового корпусу встановили годинники. Згодом перед самим корпусом планують облаштувати академічну площу.

- Буде правильніше, якщо цю вежу ми називатимемо — міська ратуша, яка, до речі, була в центрі міста за часів князів Острозьких приблизно на тому ж місці. Зазвичай ратуша увінчувалася годинником. Ми вирішили, щоб циферблати годинників на теперішній ратуші були символічними. Вони поєднують герб Острозької академії і герб її засновника — князя Василя-Костянтина Острозького.

Фото з сайту Острозької академії

Кожних шість годин там звучатиме мелодія студентського гімну “Gaudeamus”. Спорудження ратуші — це своєрідний подарунок для Острога та символ того, що місто повертає собі колишню славу стольного града, яке мало магдебурзьке право, — розповів ректор Острозької академії Ігор Пасічник.

Фото з сайту Острозької академії

Новий навчальний корпус планують відкрити у жовтні 2019 року під час відзначення 25-річчя відродження Острозької академії.

Нагадаємо, під час візиту в Острог експрем’єр-міністра Володимира Гройсмана у березні, урядовець зазначив, що Кабінет міністрів у 2017 році передбачив на добудову 15 млн грн, у 2018-му - 60 млн, цього року - 10 мільйонів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень