Нових грошей не друкуватимуть, а податки збільшать: які вимоги висунув МВФ Україні перед новим кредитом

Йдеться про транш у понад 15 мільярдів доларів

Україна отримає черговий кредит від МВФ у 15,6 млрд доларів. Міжнародний валютний фонд має низку вимог, які має виконати Україна для отримання фінансування.

Українська влада в Меморандумі з МВФ зобов'язалася відійти від запроваджених з початку війни екстрених заходів в економіці та до кінця червня 2023 року підготувати стратегію переходу до гнучкого обмінного курсу.                  

Крім того, в Україні буквально більше не друкуватимуть нових грошей через економічну кризу. Україна має відмовитися від емісії гривні для фінансування дефіциту бюджету у 2023 році. Водночас податкове законодавство треба узгодити з нормами Європейського Союзу.

Оскільки війна триває й економіка адаптується до умов, що змінюються, найближча мета влади полягає в тому, «щоб продовжувати розумно захищати загальну макроекономічну та фінансову стабільність».

Податки зростуть, але йдеться передусім про повернення довоєнних податків для бізнесу.

Нагадаємо, підписання Меморандуму дало можливість виконавчій раді Міжнародного валютного фонду 31 березня схвалити чотирирічну програму фінансування в розмірі 15,6 мільярда доларів для України. Це рекордний кредит в історії організації.

Джерело: Zn.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень