Новенька школа прийматиме учнів завдяки сусідству з РАЕС

Адже збудували її за кошти соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає у зоні спостереження Рівненської АЕС

Йдеться про школу на 200 учнів у селі Озерці Володимирецького району.

Будівництво нової школи І-ІІ ступенів в Озерцях планувалося досить давно, адже старий заклад перебував в аварійному стані.

Спорудження об’єкту розпочалося у 2017 році. Тоді ж у рамках фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення зони спостереження РАЕС на будівництво нової Озерецької ЗОШ було використано 15 млн 222,5 тис. гривень субвенції. Далі у 2018 році – 8 млн 587,3 тис. грн, у 2019 році – 13 млн 451,2 тис. грн. У 2016 році на нову школу також спрямовувалось понад 6 млн грн субвенції, проте вони були повернуті до держбюджету.

У цілому завдяки сусідству з Рівненською АЕС на Озерецьку ЗОШ від початку будівництва пішло понад 37 мільйонів гривень субвенції.

За цей час зведено велике приміщення на три блоки з покрівлею, проведено комунікації, встановлено енергоощадні вікна та двері, у яскраві кольори пофарбовано фасад, на території закладу покладено бруківку. Новобудова обладнана автоматизованою котельнею на щепі, а головний вхід — пандусом. Завершено внутрішній ремонт, покладено плитку, пофарбовано стіни, встановлено сантехніку, міжкімнатні двері, освітлення. Наразі будівельники займаються меблюванням класів.

У новій сучасній триповерховій школі будуть навчальні класи, простора їдальня, медичний блок та бібліотека з читальною залою. Також у закладі планують розмістити ще й дві групи для дошкільнят. Зведення нової школи стане справжнім символом змін для усієї Рівненщини.

Загально кошторисна вартість об’єкта становить 42 млн 684,34 тис. гривень. Цього ж року проєкт будівництва було включено до президентської програми «Велике будівництво».

У 2020 році на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає у зоні спостереження Рівненської АЕС, уряд спрямував майже 30 мільйонів гривень державної субвенції, з яких 6,4 млн грн отримає Рівненська область та 8,9 млн грн. Володимирецький район.

За матеріалами РАЕС

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень