Нове відкриття науковців руйнує міфи про каву

Один з найбільш суперечливих продуктів

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Коли одні кажуть про шкідливий вплив кави на організм, інші не уявляють життя без цього напою.

Учені з Університету Хауме вирішили простежити, від чого насправді залежить ефект бадьорості: від властивостей кофеїну чи досвіду вживання цього напою.

Вживання кави має вплив на частини мозку, які беруть безпосередню участь у робочій пам'яті, когнітивному контролі та цілеспрямованій поведінці. Зокрема, напій здатен збільшити зв'язок у вищій зоровій мережі та правій мережі виконавчого контролю, - йдеться у результатах дослідження.

Науковці впевнені, що одного кофеїну для відчуття бадьорості у людини недостатньо. У цьому випадку їм необхідно випити саме чашку кави. Після кави реципієнти були більш активними й уважними до зовнішніх подразників.

Цілком імовірно, що у цьому випадку спрацював ефект самопереконання у тому, що кофеїн (кава) повинен допомогти прийти до тями після недосипу або під час нічної роботи.

Тож наразі науковці думають, що кава може діяти як плацебо й покращення самопочуття настає завдяки тому, що людина вірить в ефективність напою.

 

Джерело: Дивогляд

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень