НКРЕКП ухвалило рішення, за яке кожен українець платитиме зі своєї кишені

Йдеться про збільшення тарифів на передачу електроенергії на 2024 рік

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг сьогодні погодила проєкт рішення про коригування тарифів на послуги з передачі електроенергії, на послуги з диспетчерського управління Укренерго, а також на послуги з розподілу електричної енергії на 2024 рік.

Тариф Укренерго хочуть підвищити на 22,1% – до 592,89 грн/МВт-год (без ПДВ). До кінця 2023 року тариф на передачу становить 485,1 грн/МВт-год.

– Сьогоднішніми рішеннями ми входимо в регуляторну процедуру щодо перегляду тарифів на передачу, диспетчеризацію, розподіл електроенергії та для постачальників універсальних послуг на наступний рік.

 

Це дуже важливі питання для ринку, тому ми маємо відповідально поставитись до їх прийняття, – сказав голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Тариф для побутових споживачів, тобто для населення залишиться незмінним – 2,64 грн за кіловат і відповідно до рішення Кабміну №544, така фіксована ціна діятиме по 31 грудня 2023 року включно. І рішення НКРЕКП на вартість цієї електроенергії не впливає.

Однак, це стосується промислових виробників та інших учасників ринку, тому це може вплинути на зростання цін на товари та послуги.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень