На скільки часу обленерго може залишати без світла споживачів? - ОФІЦІЙНО

Зокрема, для проведення планових ремонтних робіт

Фото з сайту НКРЕКП

Відповідне роз’яснення 14 січня на своєму сайті опублікувала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

НКРЕКП інформує, що у відповідності до Кодексу ОСР (оператор системи розподілу, тобто обленерго) має право припиняти/обмежувати розподіл електричної енергії

на час проведення робіт ремонту, будівництва, модернізації електричних мереж, якщо виконання таких робіт передбачене інвестиційною програмою ОСР, річною програмою ремонтів ОСР, та при приєднанні нових користувачів до електричних мереж системи розподілу, здійснивши відповідні попередження відповідно до вимог цього Кодексу.

При цьому,

тривалість перерв в електропостачанні не повинна перевищувати сумарно 8 годин на добу у зимові місяці у разі неможливості забезпечення резервним живленням.

Про планові перерви в електропостачанні ОСР повинен обов'язково повідомляти на власному вебсайті в мережі Інтернет та/або через засоби масової інформації не пізніше ніж за 5 днів до початку перерви.

Таке повідомлення ОСР повинно містити інформацію про населені пункти та вулиці та/або об'єкти, які будуть відключені, причини перерви, дати та час початку перерви (з точністю до години) та її орієнтовну тривалість.

Також ОСР повинен надсилати інформацію органам місцевого самоврядування, на території яких заплановані перерви в електропостачанні.

У повідомленні НКРЕКП підкреслюється:

При цьому, важливо по можливості оптимізувати термін виконання ремонтних робіт з метою зменшення тривалості перерв, особливо в період мінусових температур, в тому числі, за рахунок забезпечення користувачів резервним живленням, шляхом організації тимчасових схем живлення або застосування пересувних генеруючих установок.

Також Регулятор попереджає, що у випадку виявлення порушень вимог Кодексу НКРЕКП  буде застосовувати до операторів систем розподілу санкції, передбачені чинним законодавством.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень