Ніякої сезонності: платити за опалення відтепер треба буде цілий рік 

Українцям готують нововведення в платіжках за тепло 

В Україні можуть запровадити нову методику нарахування за опалення квартир і будинків. Йдеться про впровадження двоставкового тарифу. Поки, цю методику випробують лише в одному місці, у Миколаєві. Місцева влада там вже попередила населення.

Цей тариф має дві складові – умовно постійні витрати, які несе підприємство, а також це паливна частина (оплата за енергоносії). Цей платіж можна буде розбити на 12 місяців, тобто люди платитимуть протягом року, а зимою буде паливна частина, - пояснив очільник «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Людей водночас закликатимуть активніше впроваджувати термомодернізацію житла, аби у підсумку населення могло заощаджувати.  Але як пояснюють тепловики, досягти економії треба не шляхом стримування тарифу, а реально зменшенням споживання енергоносія. 

Крім того, у Миколаєві ситуація типова для більшості українських міст. Тепловики називають чинний тариф економічно не обґрунтованим. Зараз населення платить 1999,08  грн/Гкал. Разом з тим економічно обґрунтована ціна – 2956, 88 грн/Гкал. 

Водночас у разі впровадження двоставкового тарифу, місячний платіж в холодні місяці буде меншим, але платити доведеться й влітку. 
 

Джерело: Знай.юа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень