Ніякого дня перемоги на 9 травня. В Україні зареєстрували законопроєкт щодо декомунізації

Без жодного побєдобєсія (с)

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Народний депутат та ексголова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович запропонував «декомунізувати День перемоги» і перенести вихідний із 9 травня на 8-ме, і таким чином разом із Європою відзначати капітуляцію гітлерівської Німеччини у Другій світовій війні.

Володимир В’ятрович. Фото з мережі.
Володимир В’ятрович. Фото з мережі.

Ось, як про це повідомив Володимир В’ятрович у Фейсбуці:  

- Ми не маємо права відзначати день Перемоги разом із Росією 9 травня – в дату, придуману Сталіним.

 

По-перше, нацистська Німеччина капітулювала  8 травня і саме цю дату відзначає весь цивілізований світ. 

 

По-друге, це має бути День пам’яті й перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Без жодного побєдобєсія. 

 

А 9 травня Україна має разом з усіма країнами ЄС відзначати День Європи. 

 

Сьогодні разом з 30 колегами з різних фракцій ми зареєстрували законопроєкт №7297 «Про внесення змін до деяких законів України щодо увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», який дозволить втілити ці зміни в життя. 

 

Я переконаний, що є всі можливості вже цього тижня ухвалити цей закон в цілому і закликаю керівництво парламенту дати йому зелене світло і винести на найближче пленарне засідання.

В Україні з 2015 року 8 травня відзначають День пам’яті та примирення, а 9 травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні або День перемоги.

Декілька років поспіль тривають дискусії про те, наскільки доцільний вихідний саме 9 травня.

 

Напад росії на Україну поставив це питання на новий рівень — чи можемо ми святкувати разом із нашим нападником, зауважив Володимир В’ятрович?

Раніше ЗМІ повідомляли, що росія переглянула свою стратегію війни в Україні, щоб зосередитися на взяття під контроль Донбасу та інших регіонів на сході України з датою 9 травня.

До слова, Український парламент сьогодні визнав геноцидом злодіяння росії в Україні та звернувся до парламентів всіх країн світу.

Крім цього депутати прийняли низку важливих законів для економіки країни, для армії та військовослужбовців, для дітей у період війни, для розшуку зниклих безвісти та для діяльності журналістів.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень