Ніяких спрощенців не буде. ФОПів переведуть на загальну систему оподаткування

Про реформування оподаткування в Україні розповів голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев

ФОПів в Україні хочуть перевести на загальну систему оподаткування. Насамперед це стосується фізичних осіб-підприємців на спрощеній системі оподаткування. Це передбачено у Національній стратегії доходів в Україні планується. 

Чинна система єдиного податку потребує оновлення.

Більшість фахівців вважають, що спрощена система оподаткування не підтримує підприємців, а дає можливість середньому та великому бізнесу ухилятися від оподаткування.

Тому є сенс у збільшенні лімітів, що діють, але тільки в сукупності з системою єдиного податку. 

Тому в грудні 2023 року Кабінетом міністрів було затверджено національну стратегію доходів, яка передбачає, що протягом трьох років з моменту закінчення воєнного стану, тобто не зараз, система єдиного податку, яка є, вона буде перетворена на одну з чинних у Європейському союзі, - каже голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. 

Які саме зміни впроваджуватимуть у першу чергу, поки невідомо, але Гетманцев запевняє, що всі ФОП у результаті будуть переведені на звичайну систему оподаткування. 

 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень