Ні грама більше: скільки порошку потрібно сипати на одне прання?

Відповідь здивує багатьох

Більшість пере за принципом: що більше порошку всипати до пральної машини, то краще брудний одяг очиститься. Однак, фахівці стверджують, що такий метод є хибним.

Насамперед якщо мийного засобу буде забагато, то після прання на одягу з'являться білі плями та розводи. Вони досить жорсткі та мають різкий запах. 

 

Крім цього, залишки порошку будуть засмічувати контейнер пральної машини і з часом в барабані почне з'являтися неприємний запах.

Звісно ж, не варто забувати й про економію. Дійсно дієвий порошок часто не дуже дешевий, а тому його краще використовувати раціонально.

Кількість порошку залежить від кількох чинників:

  • якість води — м'яка чи жорстка;
  • ступінь забруднення білизни;
  • вага білизни.

Фахівці стверджують, що ідеальною пропорцією є 1 ст. ложка на 1 кг сухої білизни. Тобто, скільки сипати порошку в пральну машину на 6 кг? Якщо одяг не дуже брудний, а вода м'яка — беріть 6 ст. ложок.

Якщо білизна сильно забруднена, вода жорстка або ви збираєтесь запускати повний цикл прання, розрахунок відбувається таким чином: 2 ст. ложки порошку на 1 кг сухої білизни.

Орієнтуйтесь саме на ці параметри, а не на максимально можливе завантаження пральної машини. Не варто думати — що більший барабан, то більше мийного засобу використовується.

 

Скільки прального порошку в одній столовій ложці? 

Звичайно, не обов'язково відміряти мийний засіб столовими ложками. Адже виробники зазвичай додають до своєї продукції мірні ложки або дозатори. Використовувати його потрібно з огляду на те, що звичайна столова ложка містить приблизно 25 г порошку.

Джерело: ТСН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень