Що вигідніше - порошок або гель для прання: знають тільки кмітливі господині

В чому різниця між засобами

Колаж: УНІАН

На полицях господарських магазинів можна побачити різні товари для прання одягу - гелі, порошки та капсули. Однак мало які господині розуміють реальну різницю між цими засобами й тим більше не знають, що краще для пральної машини - гель або порошок. 

Перше і мало не найголовніше питання, від якого відштовхуються майже всі господині - це ціна. Сипучий порошок коштує дешевше, але витрата його більше, тому що мало хто користується мірною ложкою - як правило сиплють «на око».

Гель же виходить дорожче, але через зручну кришку з поділками, ви не зможете налити його занадто багато, тому в підсумку він закінчиться пізніше, ніж сипучий аналог. Тому дивіться самі, що економніше. Однак, якщо ви перете часто, то варто купувати гелевидний засіб.

Чи можна використовувати гель для прання замість порошку - нюанси

Насправді не можна просто взяти й зрозуміти, чи можна замінити порошок гелем для прання - важливо врахувати всі деталі, щоб потім не пошкодувати про своє рішення і витрачені гроші. Для цього розберемося в особливостях кожного засобу.

Переваги сипучого порошку:

  • низька ціна;
  • універсальність для матеріалів, температури, режимів;
  • здатність виводити навіть старі плями.

До недоліків порошку відносять вимивання барвника з тканини, ризик провокації алергії та незручність в зберіганні. Також, як ми вже сказали, порошок витрачається швидше через неможливість його відміряти.

Переваги гелю для прання:

  • економічність;
  • делікатне ставлення до тканин;
  • відсутність розводів на одязі;
  • гіпоалергенність;
  • можливість використовувати при 30-40 градусах.

До недоліків гелю можна віднести його марність при ручному пранні та старих плямах. Однак саме таким засобом можна без проблем очищати речі кожен день, так що, старі плями навряд чи встигнуть з'явитися.

Для того, щоб ефективно очищати речі, краще купити й порошок, і гель. Перший засіб підійде, якщо потрібно замочити одяг або випрати його при високій температурі, а також видалити старі забруднення.

Другий засіб - ідеальний варіант при щоденному пранні або при використанні низької температури, а також якщо у вас в родині є алергіки.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень